mandag, mai 5

Bygutt på ville veier

Bygutten la ut på en strabasiøs tur lørdag 3 mai, en tur som skulle vise seg å bli den siste reisen til et par Møkka-Peltonen ski.

En skitur i mai måned, i sol og 15 varmegrader hadde vært på planen en stund og Bygutten med en senior bygutt bestemte seg for å prøve innover mot Breili.

Turen startet ved Øvre Skustad gård på et jorde totalt blottet for snø, men gårdeieren sa at det ikke var lenger enn fire dager siden det lå snø helt ned til gården. Man skulle ikke gå langt inn før det lå hardpakket snø i løypa.

Vi begynte å gå på ski med et smil om munnen, med følelsen av at dette kunne bli en kjempefin tur. Dessverre viste det seg at de siste vårvarme dagene hadde smeltet vel mye av løypa innover. Spesielt var bekkene blitt store, slik at vi plundret med å krysse dem flere steder. I tillegg brakk Bygutten en ski av det gamle Møkka-Peltonen paret sitt ca 6km inn. Skiparet var degradert til slike turer, så Bygutten kan forsikre redaksjonen om at det ikke ble felt noen tårer der langt inne i skaugen.

Selv om Peltonen ikke hadde produsert en ski som kunne gli, så hadde de klart å lage en ski som kunne gås på selv om den var brukket. Vi prøvde derfor å fortsette. Vi gikk helt til vi kom til et gammelt skilt som viste 7.5km igjen til Breili. Da bestemte vi oss for å snu. Vi hadde brukt ca 2 timer dit og måtte bare innse at tur-retur Breili ble for langt på slikt føre, spesielt med en brukket ski!
Breili turen får derfor vente til neste vinter;)

Ingen kommentarer: