tirsdag, juni 7

Vårutfordring 2016 - "Bøndas runde"

På grunn av klimaendringer har årets vårutfordring blitt skjøvet ut i sommermåneden juni. Årets utfordring har det klingende navnet "Bøndas runde" og er allerede lagt på Strava.

Hver av de tidligere utfordringene har bydd på ulike utfordringer; grusklatring, stiklatring og senest teknisk rundløype på sti. Dette året er utfordringen en kombinasjon av lett stisykling og knallhard grusbanketempo! Mandag 13.6 er det åpen Gårdsguttatrening (forsåvidt alltid åpen trening..) hvor vi ønsker alle som ønsker velkommen til gjennomsykling. Glitre Off-road bør kjenne sin besøkelsestid. Sportsidioter og Fatcampere er naturligvis ønsket, hvis det fortsatt finnes noen?

Løypebeskrivelse:
Starten er på Eggevollen. Nærmere bestemt er startstedet rett ved stolpen det står "Haugen" på, rett ved skiltet som ønsker deg velkommen til lysløypa og der du pleier å ta på deg skiene (se bilde lenger ned i saken). Deretter følges lysløypa innover. Her er det stort sett lett flytsti uten de store tekniske utfordringene. Noen steder er det tett med stein og røtter, så følg med. På ett sted er det et gjørmehull på ca 10 meter. Her satser vi på å legge klopper innen førstkommende helg. Utover dette er det tørt og fint hele veien. Når man får Gasjø på høyre hånd, følges stien/veien forbi den gamle grunnmuren (passerer denne på høyre side), passerer brakka på venstre side og holder rett frem og ut på den øvre delen av parkeringsplassen ved Martinsløkka. Her starter tempokjøret! Straka grusveien nedover (vær beredt på å møte biler!). Grusveien følges forbi innkjøringa til Eggevollen (viktig!) og tar inn på brua ved parkeringa langs veien noe hundre meter lenger ned. Deretter følges stien på høyre side av bekken opp til P-plassen på Eggevollen og går i mål på akkurat samme sted som starten var. 

Regler:
  1. Du kan forsøke så mange ganger du vil i perioden 7.6 til Torsdag 23.6 klokka 24.00 (redaksjonen drar på ferie etter dette)
  2. På grusstrekket gjelder "temporegler". Det vil si at det ikke er lov til å ligge på hjul. Blir du passert kan du altså ikke hive deg inn i en rygg. 
  3. Utstyr er valgfritt, så lenge det er en sykkel med pedaler og uten motor. 
  4. "Stibygging" og rydding av kvist i løypa blir applaudert, men du får ikke bonussekunder av den grunn!
  5. Du kan bruke Strava, men også ta tiden selv og sende den på sms til 412 29 269 (du kan selvsagt sende inn nye perser fortløpende!)  
  6. Reglene overholdes med selvjustis og stilig opptreden. 

Bilder av løypa:
Start og mål ved "Haugen" stolpen


Fin sti innover lysløypa

Rett frem her, mellom haugen og grunnmuren
Rett frem, mot stolpen du ser der borte!

Gjennom her!


Ut på grusen, til venstreMål ved stolpen!

Ingen kommentarer: