lørdag, februar 23

Jungerløpet, et skikkelig koselig skirenn!


Redaksjonen slår et slag for Jungerløpet, og det er ikke uten grunn. Til tross for relativ laber deltagelse enkelte år, har Jungerløpet holdt det gående, og i samme stil! Uten å la seg friste av diverse hyper og annet dill har de holdt på samme oppskrift. For det første; løypa. Løypa er ikke spektakulær, ikke spesielt vakker, men har likevel sjarm (også er den lik fra år til år!). Det er fullt mulig å komme seg langt inn i DangerZone i løpet av de første kilometerne, og selv om bakkene ikke er lange er det er få hvilepauser før 12 km. De siste 6-7 km er flate og man ser langt fremover, og bakover, noe som innbyr til knallharde fighter og psykodueller.

For det andre; etter rennet bugner det av hjemmelagde kaker,vafler og kaffe. I tillegg har Jungern klart å bevare den "gymsal/premieutdeling"følelsen du husker fra diverse skirenn i de tidlige tenåra. Noe som slår redaksjonen er hvor mange som blir igjen etter løpet. I dag var gymsalen full, til tross for at Petter Northug og gjengen holdt det gående hjemme i stua. Koselig prat med konkurrenter og klaging på ski hører med. 

Nesten sånn er det på Jungerløpet!
I år var det i tillegg stakemaskiner i gavepremie; respekt!

Få Gårdsgutter til start i dag, men vi satser på flere til neste år. MEN, det er kun hvis Vestfossen lover å holde på den samme oppskriften, samt la være å øke startkontigenten selv om turrennbølgen skylder helt opp til Ormåsen. I år var startkontigenten helt på kanten høy, 500 kr. At Vestfossen for første gang har spandert på seg å bruke Emit, ser vi gjennom fingrende på. At Jungern er en del av Buskerud Tour er helt fortjent, men hold for all del på særpreget!

Det eneste vi virkelig savner er et comeback fra Thomas Weman! Vi oppfordrer Thomas til å møte på Gårdsguttatrening i Mai, det må da være mulig å lokke frem storløpern igjen!

Ingen kommentarer: