søndag, desember 6

Rockytrening skal gi suksess i mars

Glem 4x4, terskelregime og Johan Kaggestad. Det nye er Rockytrening. NRK2 har valgt å sende Rocky I-V de fem siste mandagene, se den siste (VI) mandag 7.12. Rocky inspirerer flere av Gårdsgutta til innsats frem mot mars, særlig de med minst treningsgrunnlag. Det mest forlokkende med denne treningsformen er at 2-3 mnd er mer enn nok for å bli best.
(Skidress fra 80 tallet og gåing utafor sporet gir høy Rockyfaktor)

Rockytrening er jo egentlig ikke særlig nytt, men snarere en treningsfilosofi som ikke fikk den kred den burde i sin samtid. Nå, i etterkant, ser flere av Gårdsgutta på Rocky Balboa som et misforstått geni. For å virkelig forstå Rockytrening bør man gjennomføre et Rockyrush. Dvs. alle 6 filmene etter hverandre på en dag. Får du svinet har du en ypperlig mulighet. Vi anbefaler at du jevnlig ser filmene om igjen for å plukke opp nye detaljer og inspirasjon.

Essensen:
Rocky var en sånn passelig god bokser, 30 år og på hell. Akkurat som oss. For å gjøre en lang historie kort blei Rocky tilbudt en ny sjanse og trente da hele tida, beinhardt og med ukonvensjonelle metoder. Glem intensitetsskalaen til Olympiatoppen (1-6), bruk heller Rockyfaktor (0-10). Aerobics og slimnastics har en rockyfaktor på 1, Rytmisk Sportsgymnastikk på 0, osv. Når Hulken løfter sauer og bærer`em i flere kilometer er det rockyfaktor 9. Det hele er enkelt å forstå og gir suksess, det er jo bare å se på Hulken og Matti anno 2007. Skadeforfulgte og umotiverte Gårdsgutter skal derfor innlede Jula med Rockyrush og påfølgende trening. Følgende prinsipper er bærebjelker i Rockytrening:
  • Tren i gamle og nedslitte lokaler og løp etter høner for å trene hurtighet. Skal du trene styrke bør du løfte tømmerstokker eller sauer.
  • Bruk gamle treningsklær med sjel. De bør helst ikke vaskes for ofte. Ikke noe jåleri.
  • Trening skal være vondt og hardt hele tida. Skal du trene med pulsklokke skal det være for til en hver tid å sette ny makspulsrekord.
  • Tren hele tida
  • Grimaser og roping er bra
  • Du skal ikke begynne treninga før det er høyst nødvendig. 2-3 mnd før konkurransen er mer enn nok. Resten av tida skal du være umotivert og litt feit. Hvis du skal gå fort i Birken holder det å begynne rundt nyttår.
  • Kosthold: 4-5 rå egg i et glass er fin fin frokost.

Sees i Kanada! (Eller Skråvle hvis du ønsker høyere Rockyfaktor).

Ingen kommentarer: