søndag, september 15

Verdens beste svenske med psykorekord i Eggekollen opp!

Bill i handshake med svensken (Klikk på bilde for å komme til saken i Lierposten.no)
....og Bill ble beste Liung med råsterke 18.05!

I timene før start på Egge skole dukket den ene superløperen etter den andre opp til etteranmelding. Tidligere norsk mester på 1500 meter og 5000 meter (2012) Hans Kristian Fløystad, Norsk mester på 10000 meter (2012) Håkon Brox, 2 ganger norgesmester i motbakkeløp Øvind Heiberg Sundby og tilslutt den svenske langrennsløperen og motbakkemaskinen Martin Johansson. Rekkefølgen i mål var motsatt. Johansson parkerte feltet tidlig og løp inn til den første tida under 17 minutter noensinne; 16.50! Dette er en helt sinnssyk rekord med tanke på at Øystein Sylta løp på 17.32 på tørt føre for noen år siden. Fullstendige resultater finner du her. I følge Heiberg Sundby er det ingen langrennsløpere i verden som slår Johansson i motbakkeløping, finnes det noen som tør å utfordre i 2014? Johansson stakk av med 5000 kr, lokalprodusert Lier Eple og så mye boller han klarte å spise.

Heidi Mortenson er trofast og stiller for 6 gang. Tiltross for slunken form tok hun en overlegen seier i dameklassen.

Bill fikk tildelt gårdsguttas ærestrøye før start på Eggeskole. Om det var trøya eller Bills høyteknologiske treningsprogram som gjorde utslaget er usikkert, men for en fart! Neste lokale løper var Øystein Mørk, som på en dårlig dag løp opp på 18.30..

Ellers god innsats og labre resultater blant Gårdsgutta som stilte til start. Trøen (som fortsatt er junior! det var flere som satte pjoltern i halsen når de hørte dette!) var først av våre faste menn (gutter). Sten vant klassen for Menn med tre barn på under 10 år, kone, gårdsbruk og full jobb.  Sten valgte å vinne banketten også.

Eggekollen Opp er fortsatt norges morsomste bakkeløp - og begynner å bli en tradisjon for en rekke liunger og folk fra distriktet. Det blir etter hva redaksjonen har fått høre arrangert fellestreninger og banketter av rikt monn med Eggekollen Opp som utgangspunkt, og denne omtalen på kondis.no setter vi høyt!

I morra (mandag) kan noen vinne 5000 kr til..... ses på Liungbanen klokka 18.

Ingen kommentarer: