tirsdag, mars 12

Episode 2: Vis meg din smørebod!

Rode ler litt av skiene til Brumun. Skiene til alle gutta i bakgrunn. 
Denne uken går turen til den av gutta som ikke smører ski bare for morroskyld; Rode! Forventningene var derfor store da vi stod på utsiden av bua til Rode, som står som et flyttbart møbel på utsida huset hans langs baneveien. Anledningen var ikke tilfeldig valgt, tidligere i dag leverte Ice skiene til våre Birkebeinere i en samlet pakke. Rode klargjorde bua i det vi kom, nå skulle det preppes til den store finalen på lørdag.
 Det første som slår redaksjonen er at bua til Rode er nærmest klinisk ren for smøreprodukter! Vi hadde regnet med an overflod av forskjellige glider, vokser og klister fra ulike sære merker og med merkelige farger. Men neida, kun den nye hovedsponsoren var representert. Rode, ikledd matchende Skigodrakt og lue, tar så frem en sort smørekoffert (som matcher drakta), åpner den og tar frem et lite knippe Skigo produkter som han stiller pent opp på benken. Ellers inneholder kofferten svært lite (Skigo satser jo på få valgmuligheter..). Rode slår dernest av en prat og venter tydeligvis på at journalisten skal gå etter å ha fått tatt noen bilder. Men siden journalisten også har satt igjen skiene sine hos Rode hadde det jo vært artig å se en kunstner i aksjon! Rode setter igang, LF grafitt, Skigo selvfølgelig, legges på par etter par. Rode kommer inn i sin egen verden og vi begynner derfor å snoke litt rundt i bua, det må da finnes mer her!Det første vi finner er flere Skigoprodukter, men disse er av god gammel årgang. Ellers henger en gassmaske synlig, men denne er det ikke behov for da Rode har lokalt avsug over benken. Har han gått HMS kurs? Ellers har Rode et sjelden "SERVICE" nummer som gir kred i avkrediteringsmiljøet. Mens Rode er oppslukt med grafitten setter journalisten seg oppgitt ned på ei sliten trekasse. Hmm. Vi tar en snikkikk oppi.

Bortgjemt..?

Forsiktig tar vi opp lokket. Swix HF10, Cera, Rode Artic.., bortgjemt eller kassert? Rode går ut for å spytte snus og slå lens. Vi finner ei kasse til, denne gangen i aluminium. Her ligger det vi leiter etter. Lett blanding av det som må være Rodes favoritter, og til og med et par hvite (godt brukte) vokser uten merker på... Rode er på vei inn igjen og vi lukker kasse raskt. Rode er munter og tar opp boksen med Skigo C105, "lukt på denna a, lukter godt ikke sant!", "Joda.., vi får vel komme oss hjem. Deadline i redaksjonen veitu". Vi lister oss ut og går forvirret ut i mørket som ligger tett langs baneveien. Hva nå? Skal vi kalle han Skigo fra nå av?


Gjemt under benken.. Legg merke til de hvite boksene..

Ingen kommentarer: