søndag, februar 7

Hauern 2010 - Alle i mål


(Bilder lånt fra dt.no og Liernett. Legg merke til Hulkens matchende staver og Justers fine profilering av våre sponsorer)
Endelig var dagen her. Det myldret av folk på den så ellers folketomme plassen Kanada. Med minus 14 grader på start var det lett å få feste på skia. Starten i pulje 1 var full av grønnkledde gårdsgutter som var klare til å vise sportsidioter, fatcampere og andre ivrige turløpere hvem som er best.

Med sol fra klar himmel, trikkeskinner, bållukt og masse turgåere og andre ivrige tilskuere var det reine OL på Lillehammer stemning i finnemarka denne søndagen. (Gårdsgutta vil gjerne flytte renndagen til Lørdag, det er trosalt Hauern vi minner og da må vi jo ta oss en fest!) Den grønne drakta er jo allerede kjent blant markas turgåere og tiltrakk seg mye oppmerksomhet og heia rop. Hulken ble beste gårdsgutt med klasseseier og 4 plass totalt, han hang på så lenge kreftene holdt og gikk på en liten «brink» de siste 15 km (eller "staff" som vi kaller det fra nå av). Sten hadde ikke samme steget som i fjor, men kom inn på 4 plass i klassen. Den neste ble Brumun, han går bra når man veit at han kun har en håndfull skiturer etter Jul. Juster kom deretter og fikk nok beskjed om at må trene mer hvis man skal slå fatcamper Blafre som han gjorde i fjor. Så kom Staff sjanglende over mål. Før Hauern 2010 snakket alle om å «gå på en Brink» , men etter årets Hauern er det blitt til «å gå på en Staff». Staff gikk sammen med Brumun til det gjenstod 15 km, men etter dette ble sola på himmelen borte for Staff. Han gikk inn i en stjernehimmel, hans eneste mål var overlevelse. Han spurte alle han så om de kunne ofre litt føde og med magen full av Kvikk lunsj kom han seg omsider over mål (9 min bak Brumn). Matti lå foran sin argeste konkurrent, Løftebrød, på Tverråsen. Mot mål så Matti en sjanglende Staff på øylendges avstand. Staff klarte å mobilisere og Matti endte med å bli tatt igjen av Løftebrød. Gurken kom seg greit igjennom selv med sterk forkjølelse og var veldig nær premie. Mafiabossen går inn til en sterk 13 plass i klassen, selv med en tjukk vest utenpå den hellige dressen! Bygutten smiler bredest til kameraet på Eiksetra, men pådrar seg en real lyskestrekk på Tverken, men med på rå armstyrke stakker han seg til mål. Pungen gjør en respektabel debut og måtte innrømme at det var deilig å gå i kondomdress. Rapid viser igjen at han er en ekte gårdsgutt og stiller opp med veldig labert grunnlag. Rocky!

Alt i alt må vi si oss fornøyd med årets Hauern. Vi sender en takk til arrangør, løypekjører, heiagjenger, og ikke minst våre folk på alle drikkestasjonene våre. Hauern er nå et av norges beste turrenn, med knall hard løype i fantastiske natur, masse folk og ikke minst en velorganisert start, og flott innkomst på Drammens tak.

Ingen kommentarer: