mandag, februar 2

Vestergyllen 2009


Når klokka ringer klokka 06.00 på en søndag, det er iskaldt i rommet og 8 kalde ute; hva er det vi driver med? Massive støttetanker må til for å overbevise seg selv om at det å gå skirenn denne søndagsmorgenen er en god ide. Sprint og Sten klarte dette, Matti falt for fristelsen og ble liggende. Sikkert deilig helt til han våknet klokka 09.00, så ut på strålende solskinn og blåekstraføre, ”faen! Skulle vært på Solli”.

Solli P-plass klokka 07.00. Det er mørkt, jævli kaldt og plassen begynner allerede å fylles opp. Her er det biloppvarming som gjelder. I det lille morgenlyset som titter frem kan man skimte et og annet sportsidiot- og fatcamptryne. Men når kvinnestarten går kl 09.00 angrer de fremmøtte definitivt ikke.. Sol (i hvert fall med litt godvilje), perfekte spor og kongefeste.

Sten og Sprint var nok engang eneste Gårdsgutter på start (Bigmo var også der men..) og med like drakter for anledningen. Fatcampere i hopetall. Et par Sportsidioter, en hel rekke gale turløpere og et par stjerner som skulle vært i VM. Tøff konkuranse.

Sprint starter først og slår tidlig fast at ”hvile seg i form” strategien ikke ser ut til å fungere lenger. Stiv før 10 km. Et spøkelse fra Fatcamp leiren passerer Sprint opp fra Sandungen. Sprint klarer allikevel å karre seg fast i et felt og får ristet av seg Fatcamperen (som har for mye feste, syklister...), men går på en ny sprekk for året på 32 km. Sprint holder akkurat unna for Fatcamp, med 5 meter! Æren i behold og en 3 plass i klassen bak Horntvedt og vår neste olympiske mester i padling Norenberg.

Sten føler seg formidabel ut fra Solli og tar teten foran Svartedal. Sten leder en periode med 30 meter på fyren som vi mener burde vært i VM. Vel, vel, vi vet ikke om det var åpningen til Sten eller Svartedal det var noe feil med, men Svartedal vinner løpet med god margin. Sten ca 8 min bak. Sten holder godt driv og går inn til en relativ ”suveren andreplass” i klassen. Ellers ingen Sportsidioter eller annet i nærheten.

Bigmo gikk årets sterkeste løp, 7 pl i klassen. Mer info om Bigmo får du på Fatcamp (uff av meg, en kjekk gutt og alt ting..).

Resultater her

Gutta var enige om at dette var hardt. Glimrende forhold og fin kupert trase, men relativt trått føre. Ellers legger redaksjonen merke til forskjellen på norske og utenlanske turrenn; I Marcialonga får man middag ved målgang, i Norge er det en service at man ”kan få kjøpt vaffel ”. Vi regner med at alle våre lesere husker at de fikk en vaffel ved målgang på Eggekollen. Heh, sa var det sagt.

To uker igjen….

Ingen kommentarer: