tirsdag, juni 19

Sauebonden

Tre mann på trening mandag; Norgesmestrene på ski, Sauebonden og Bob, og hoppern. Sauebonden hadde visstnok vært syk i flere uker og var i veldig dårlig form. Bob kunne ikke huske sist han trente. Hoppern hadde ikke trent siden Tryvannopp (5,4 km, 300 h. m....). Alle var derfor klare for en rolig Spikkestadrunde motsatt vei av hva som er vanlig. Sauebonden kunne meddele at han har byttet ut pulsbelte med skritt teller og at han i løpet av en arbeidsdag går ca 2 mil. I en passe lang motbakke etter bare noen km dro hoppern på litt. Det skulle han aldri gjort. Etter dette begynte Sauebonden og Bob å kjøre på. Hoppern ble hengende litt etter.
Gutta tok feil vei i et kryss og havnet etterhvert på en sti som viste seg å være perfekt for terrengsykling. Hoppern sleit enda mer i terrenget. - Detta er moro!? skrek Sauebonden til hoppern som var 20 m bak. - Hallo! Ikke noe svar å få. Etter en stund var det tid for en pause. - Nå går det unna, Sauebonden! peste hoppern. - Det var du som begynte i den bakken! smalt det tilbake. Hoppern sleit og hadde i tillegg to velt, en som endte i ulendt terreng og skrubbsår, den andre en salto (med telemarknedslag) over styret.
Etter en stund øynet hoppern et håp. Sauebonden og Bob begynte å snakke om å gå tom. Hoppern prøvde seg derfor i en bakke igjen(!). Han så seg ikke tilbake og fikk følelsen av at han hadde parkert dem. - Har Petacchi blitt tatt for doping eller? lyder det plutselig HELT UANSTRENGT fra Sauebonden som hadde sneket seg opp på siden av hoppern. - Veit ikke, klarte hoppern såvidt å presse ut av seg.
I den siste utforkjøringen langt inne i Kjekstadmarka gikk det unna som aldri før. Sauebonden punga for andre gang i år (av tre mulige). Den rutinerte tidligere syklisten Bob hadde i motsetning til Sauebonden med seg slange. Problemet var bare at slangen ikke passa i felgen til Sauebonden. Sauebonden gikk derfor på løp i sykkelsko et par km, mens Bob trilla sykkelen hans. Etter dette stakk Bob og hoppern og Sauebonden måtte trille de siste km alene før han etterhvert ble henta av kona.

Det som var tenkt å skulle være en rolig timestur ble til en hard tretimers – som vanlig.

Neste mandag blir det trolig rekordoppmøte (over tre). Sauebonden, Bob og hoppern er klare. Trolig også Psykopaten (tidligere Sprint, Sauebonden syntes navnet var for bra) og Rapid.

Ingen kommentarer: