onsdag, april 20

Vårutfordringa 2011: Holmen-Røine

Vi oppfordrer alle bønder, ivrige mosjonister, depressive og maniske til å forsøke Gårdsguttas vårutfordring. Dette er først og fremst en konkurranse rettet mot deg som vil måle framgang i løpet av våren. Det er jevt å stå på lista over deltagere! Nytt av året er at forbedringstiden også vil være en sentral del av lista.

Allerede i fjor høst var en av våre ivrige lesere, Løytnant Tobben "Maverick"Rossi (heretter kalt "Rambo", da Rambo som Tobben er helicopterpilot, og i tillegg helt sikkert hadde kjørt fra Rossi på motorsykkel, samt grusa Tom Cruise i F16 flyvning), i kontakt med redaksjonen da han hevdet å ha funnet den perfekte utfordningen til å legge ut på gardsguttas nettmedium. Rambo var også deltagende på "Mjøndalsbakkane opp" og gjorde respektabel innsats på 23 min. Rambo er avbildet til venstre. I går inviterte Rambo en broket gjeng med bønder til å teste løypa, Tumle og Sprint stilte som Gårdsguttas delegater. I tillegg stilte to lokale bønder, Lollik og Hørtheknollen, sistnevnte viden kjent for Liers retteste planting av jordbær og andre vekster!
(t.v. bilde av Rambo alene, t.h. bildet av aktuelle bønder til start, Holsforden i bakgrunn)

Årets vårklassiker går fra Liers svar på Bondi Beach; Holmenvika. Et vakkert og øde sted oppi Øverskauen. For de som ønsker å avkjøle seg med en dukkert kan Holmenvika anbefales, da vika har jevn tilførsel av iskaldt vann på grunn av 300 meters dyp rett i nærheten. Selv etter flere ukers tropevarme under rekordsommeren 1969, holdt Holmenvika rett i underkant av 15 grader; helt unikt badestrand sammenheng.


Start: Er ved det første treet etter innkjøringa til Holmenvika (se bilde). Starten går etter volteprinsippet (se på V75 hvis du ikke er bonde nok til å forstå dette) og det er lov å holde opptil 20 km/t forbi startstreken.Løypa stiger jevnt opp til avkjøringa til Røine (til høyre), ca halvveis. Herfra er det nærmest Tour de France terreng opp til toppen. Vær forsiktig og observant i innesvingene! Selv om det ikke bor mange i Øverskauen, har mange av de som bor der en hang til å "holde vantet" med sine blodtrimmede Volvo 240 (evt. Ascona eller Mantra). Asfaltdekke hele veien.Mål: Er ved den hvite brakka (der Tumle sitter på bildet) rett ved skistadion (Ikke se etter en skistadion hvis du ikke er kjent!).(t.v. bilde av start, midten: Tumle foran den hvite brakka, t.h. sliten Sprint)

Øvrige regler:


- Konkurransen er åpen frem til og med tirsdag 31.5 (da kjøres tirsdagsøkta som testløp!)
- Racersykkel er for de som vil stå sist på lista (se Tumle).
- alle deltagere kan oppdatere tida si i hele perioden
- Tida sendes til redaksjonen på mail eller sms (412 29 269)

Premiering: Uvisst, men æren for alltid! Mest Rocky er den som har størst framgang!

Vis Holmen-Røine i et større kart

Ingen kommentarer: