mandag, desember 29

Formannens tale

Kjære Gårdsgutter, fans og konkurenter. 2008 er om noen få strakser over og vi trer inn i det nye året med mange gode minner fra et grønt år. 2008 sesongen har hovesaklig vært preget av oppturer. Flere bønder har slengt seg med og preget diverse turrenn, løp og sykkellritt i grønne drakter.

Jeg prøver meg på en oppsummering av de viktigste hendelsene:

Januar startet med et sykdomspreget lag. Matti og Bygutten (på denne tiden B-laget) stod for GG deltagelse på diverse turrenn. 3 mann i Marcialonga, ingen på pallen. I februar tok det seg endelig opp, ja for noen tok det helt av! Mattis gode treningshøst ga en formboost ut av ville skauen og Matti gikk inn til en 5 plass i Hauern. Boosten ville ingen ende ta og Matti satte pers med 1 1/2 time i Birken en mnd senere. Tida ble 3.02. Hadde noen kommet med en spådom om denne tida et år i forveien hadde de blitt ledd av, og kanskje banket opp, på det lokale samvirkelaget. Selv ikke Snåsamannen kunne forutsett dette. Birken ble ellers en opptur, særlig da det ble klart at vi både sammenlagt og på beste resultat slo Sportsidiotene. Hulken tok klasseseier. Vi skal ikke kun fokusere på vinnerne, alle gutta gjorde det svært sterkt i Birken!


Våren kom sigende på og syklene ble tatt frem tidligere enn vanlig. Sykkelsesongens høydepunkt må være da de grønne og hvite Gårdsguttadraktene ankom. Selv om de var litt forsinket, var det med pur glede og stolthet vi syklet vår første fellestrening med like drakter. Og for en drakt! Det ble svært vanskelig å tjuvtrene i tiden etterpå. Montebello og Birken var oppturer, men vi savner deltagelse! I 2009 håper vi at flere av gutta oppdager gleden ved å sykle ritt (i grønn drakt). Sten har vært vår sterkeste mann på sykkel, men ble fra pulje 67, slått av Brumun i Birken (3.10). Brumun er et nyinnflyttet og svært velkomment tilskudd blant gutta.

Høstens store høydepunkt var Eggekollen Opp. Vårt nye signatur arrangement. Med knallvær, knallløype og knallarrangement ble det en folkefest på Egge. Fortsetter dette blir Eggekollen Opp Liers mest kjente merkevare og Lierdagen kommer til å bli lagt til denne helgen hvert år. Hulken knuste Svartedal og Sten kuste nesten Børre Næss. Vi takker Mafian for godt samarbeid og uvurderlig hjelp.

Høsten ble avsluttet med Gårdsguttas første samling noensinne. Samlinga på Sjusjøen lokket til og med til seg Sportsidioten Drammenslosen. En svært hyggelig helg som definitivt blir en tradisjon.

Sesongen 2008 vil også gå inn i historien som det beste produksjonsåret noensinne. Staff, Rode, Matti og Sprint har bidratt til befolkningsvekst og økt rekrutering.

Et mønster har utviklet seg på skadefronten denne sesongen. Gutta skader seg som regel i sosiale sammenhenger og ikke på ski, sykkel, osv. Tweeten (hangaround) brakk benet på 6 steder lillejulaften på juletrefest! Hva skal vi lære av dette? Ikke vær sosial, bare tren.

Godt nyttår på vegne av Gårdsgutta.

Ingen kommentarer: