søndag, november 23

8+1 mann på Sjusjøen - gutta kommer nærmere hverandreEtter lang tids forberedelse ble det tilslutt 8 staute gårdsgutter som dro til fjells, til det som gikk inn i historien som gårdsguttas første treningssamling noensinne. Sprints Hiace og Byguttens røde GT ble fylt opp av utstyr (nyslipte ski, radarmåler for stringent testing og Sprints nye XL-møkka-staver). Sten jobbet tilfeldigvis i Oslo denne fredagen og fikk beleilig nok mulighet til å dra litt før de andre gutta. Fredag kveld, etter første økt, kom Gurken, Siggen og Drammenslosen (sportsidioten!!) som siste tilreisende.

Gutta har gjennom trening, badstu og dobbeltsenger kommet hverandre nærmere på livet. Blant annet har det blitt klart at Sten faktisk prater hele tiden, opp bakker, ned bakker, rundt svinger, osv. Sten virker i svært solid form og avsluttet med å holde skravla gående nonstop i 2 timer å 15 minutter på siste langtur. På et tidspunkt hvor de fleste andre begynte å gå innover i seg selv og glede seg til hjemturen etter 10-12 mil på ski. Juster svikta totalt da han droppet andre økt på lørdag til fordel for en tur på Låven.. Og det på skistadion med skiene i handa! Vel, han er ungkar og det er jo greit å se at driftene er tilstede. Sprint sover alltid med pysj. Noe han synes alle bønder burde gjøre. Siggen er antageligvis gårdsguttas mest lettrente mann. Etter total kollaps på første økt (fyren har jo ikke trent de siste åra!) kom han sakte men sikkert i bedre form. Allerede på søndag lå han i tet og dro i godt gammalt "jevntoverhardt" tempo sammen med Sten (Sten pratende på utsiden av sporet). Drammenslosen ble villedet tilstrekkelig. Vi tror og håper han tar med seg "jevntoverhardt" prinsippet og "næringstom" prinsippet tilbake i Sportsidiot leiren. Ellers er Drammenslosen alltid hyggelig å ha med på tur og er et evig oppkomme av faktakunnskap fra Finnemarka. Gurken testet nye støvler, men fikk desverre massive gnagsår og forlot leiren søndag morgen. Virker ellers i solid form og svært psykisk stabil før sesongen. Matti har brukt helgen til å "finne seg sjæl" og skiene sine. Som gammel konkuransemann av rang blir han lett grinete når utstyr og kropp ikke fungerer optimalt. Litt leiting må til for å finne formen, men når det er sagt er Matti foran seg selv på samme tid i fjor. En sliten Matti måtte gå i seg sjæl for å ikke knekke stavene til den irriterende godt trente Sten med munndiare. Bygutten er smygeren i feltet. GG svar på Thomas Alsgård da han fornuftig og klokt hoppet over andre økt på lørdag da gutta trente etter "næringstom" prinsippet. Flere lysår foran fjoråret. Satte personlig rekord på lørdag da han aldri tidligere har vært i skiløypa før 12.00. Staff går tilsynelatende lett, men mangler trøkk. Blir ingen julestjerne, men flyter på gammel storhet. Staff er sammen med Sten en motvekt til Bygutten og Sprint når det gjelder å snu seg raskt.

Vi savnet iniativtakeren Hulken. Forhåpentligvis har han sammen med gamle Van Damme fått bedekt søyer og kviger innen november er omme og deretter prioriterer langrennski og GG.

Ingen kommentarer: