søndag, mars 20

Birken er ikke en konkurranse i å trene lite!


(foto: Marathonphotos.com, f.v. Bygutten, Ice og Bronen?)
Dette fikk flere gårdsgutter smertelig erfare etter få km på vei fra Rena til Lillehammer på lørdag. Et hederlig unntak er den hardtgående kubondesønnen fra Tranby som klokket inn på 2.52! I Hulkens fravær er det godt at vi har fått en ny klasseløper. Redaksjonen bøyer seg i snøføyka! (Kubondesønnen er så fersk som gårdsgutt at han ikke enda har blitt navngitt).


Flere oppturer!(f.v.Mafiasjefen, Gurken og Tumle)
Først og fremst var lørdagens Birkebeiner en stor opptur for de av gutta som kjemper mot merkekravet. Vi kan gratulere Mafiasjefen (4.00) med et etterlengtet merke, noe som etter eget utsagn vil fylle på treningsmotivasjon i minst et tiår til med trening. Bygutten dro til med sitt andre merke (3.51), gledelig etter at fjorårets renn bokstavelig talt forsvant i dass. Gurken gikk sterkt inn til 3.39 og sikret merket med god margin. Ellers perset også Tumle med 4.08, imponerende med tanke på at Tumle også deltok i "superførebirkebeinerne" i 2008 og 2010. Mafiasjefen delte ut curacao over en lav sko på bussen hjem og Bygutten kunne ikke få fullrost Rossingnolskiene sine (barneski! men dette får være et tema en annen gang).


Bitter uflaks!

Ice var bussens mest uheldige, misset kravet med 5 minutter etter å ha mistet skia på vei ned fra Sjusjøen. Ice skulle ta en elegant unnamanøver fra den fallende mannen foran da skia tok av på vei mot skauen mens bindingen fortsatt hang fast i Ice sin sko. Ice fant etterhvert skia og fikk klipset sakene sammen i igjen. Ice starter allerede til uken bitter og innbitt opptrening inn mot sommeren og skal komme grusomt tilbake i 2012 (og medle overgang til Salomon?).

Sakte med usikkert forfall!


(Team forfall: f.v. E73, Brumun, Staff, Sprint og Matti)
Men så tilbake til headingen i denne artikkelen; labert treningsgrunnlag blant våre mest garvede menn! GG hadde 4 mann til start i elitepulja, men det må antageligvis trenes massivt og gås en rekke seedingsrenn om 3 av de skal være der til neste år!

Det aller største forfallet stod E73 for. Etter å ha vært fast innslag i elitepulja og en rev i lange motbakker, startet nå en middelmådig trent E73 i pulje 2 og klokket inn på 3.32. E73 mumlet etter eller annet om å legge klassiskski og smøring på hylla og konsentrere seg som skøyting i åra framover. Vi er mest lettet for at E73 vender hjem fra barteland og vi ser fram til å få han inn i "Oslogjengen" (en etterhvert voksende gruppering av bønder i ny`n). Brumun siger også sakte nedstrøms og er ikke akkurat preget av å ha fått asfaltert direkte vei ned til Tronbergfjella. Brumun kom sulten og tørst inn på stadion etter 3 timer og 23 minutter. I rød dress. Staff kom noen minutter tidligere etter å ha gått sammen med Brumun til Kvarstad. Der rykket han fra, nei, rettelse; sprakk mindre en Brumun og kom inn til 3.19. Imponerende etter å trent en gang annenhver uke, men som vi allerede har slått fast er det ikke en klasse for de har trent minst (selv om dette hadde vært en killer). Litt mer godkjent var 3.10 av Sprint, som etter en svak start på løpet skjerpet seg og holdt ryggen til gamle Newfarm fra Midtfjellet og inn til Birkebeiner skistadion. Tendensen er dog den samme og grafen peker feil vei! Matti har også satt ny rekord i lav treningsmengde denne vinteren og har tydeligvis ikke klart å samkjøre familieproduksjon, husbygging og treningsmengde! Matti har blitt en skikkelig langrennsløper og klarte merkekravet (3.47) på gammal rutine, men også han mangler tigerblikket flere av gutta hadde for noen år tilbake.


Kan Birken!Juster (på bildet) er kanskje den mest solide Birkenbeineren av alle GG. Hel ved. Deltatt flest ganger (med unntak av Mafiasjefen som har deltatt siden krigen) og går alltid jevnt fort i Birken. Juster har, tiltross for et noe overdrevent fokus på jobb, et sig i diagonalgangen som passer de lange motene i Birken perfekt. Juster ser alltid litt sliten ut, noe som er et resultat av mange års finsliping av teknikk og seriøs jobbing for å holde energiforbruket på et minimum. Vi er usikre på om Juster engang stopper på drikkestasjonene!
Vær, føre og buss!
Ellers; perfekt vær og føre, fabelaktiv opplegg fra mafian med buss og overnatting, og takk til Lumbago som delte ut espresso på Sjusjøen. Bestemann på bussen ble ikke uventet Sevjen som gikk imponerende, gratulerer fra GG red!


Ingen kommentarer: