lørdag, september 12

Eggekollen Opp - Fytti katta så hardt!

(bilde lånt fra liernett.no)
Den magiske 200 grensa ble ikke nådd, men 156 startene i konkurranse og totalt 199 med trim er vi strålende fornøyd med. En stor takk til tidtakergutta fra Lier IL og alle bekjente som hjalp til. Det journalistiske rundt arrangementet er det andre medier som tar seg av (se liste med linker under), vi nøyer oss med noen få innside betraktninger fra Eggekollen Opp.

Liernett har lagt ut film av samtlige deltagere, bilder og film fra stemingen på toppen.
Bilder også her
Langrenn.com
Jens Arne blogger


De fleste av Gårdsgutta hadde ulike oppgaver før start; parkering, speaker, sekretæriat osv. Så etter litt slunken oppvarming sto vi alle klare på start. Feltet virker stort og stemningen er preget av høy stjernefaktor, nervøs vitsing og klaging på egen form. Startskuddet går aldri, da fyren med hagle uteble, men starten blir proft igangsatt av Ricardo (?forbipaserende syklist). Fra Eggekollen kan Pungen se en enorm trekkspilleffekt (enveistrekkspill), feltet er samlet i ca 10 meter før de første drar i fra. Mjøndalsbakkane Opp vinneren åpner knallhardt og ligger på hjul med Sylta. Hulken og Svartedal ligger sammen. Sten klenger seg innpå Fatcamps Blafre (tidligere Norsemanvinner), Sprint ser nervøst på pulsklokka - 190 ved gartneriet! Juster ligger langt fremme men sliter med fokus, Juster klarer ikke å slippe katastrofetankene om aggregatsvikt og vaffel med usmak på toppen. Brumun løper klokt og ligger litt usynlig plassert i ryggen på unge Narjord. Matti sliter med motivasjonen og har ikke kommet seg etter onsdagens kjempesprekk på onsdagens intervall, Gurken i rygg. Bygutten tenker mest på fødsel og om det finnes hangglider på toppen i tilfelle tidlig vannavgang. IS åpner svært rolig og med god kontroll på GPS posisjon og puls. Gårdsjentene er også godt med, Ariet løper sterkt og ser ryggen på flere av GG foran seg. Sporting Meren kjører tempo sammen med Mafiasjefen og Fru Finnmark lusker seg lett av sted midt i mellom.

Etter den brå svingen (grusveien) er det nesten litt Tour de France stemning. Noen ekstra gærninger til neste år og vi må skaffe politimotorsykler i front. På vei inn på stien når stemningen et høydepunkt. Publikum gjorde ikke opplevelsen mindre vond, men det føltes ikke lenger fullt så sært å bruke tid på bakkedrag i skauen.

Hulken rykker fra Svartedal inn i skauen. Sylta er langt foran. Sten klenger seg fast i Fatcampgutta. Juster går på en dobbelbrink og blir fraløpt av Sprint. Gårdsgutter og andre deltagere går inn i en transelignende tilstand på vei opp siste bakke. "Var det et kamera jeg akkurat løp forbi?" tenkte mange. Og ja, det var det. Filmen ligger ute i sin helhet på liernett.no Gårdsgutta kan kjennes igjen på de orange t-skjortene. Hulken (18.45) løper lett men ikke særlig ledig forbi, men ble fraløpt av noen av kara bak de siste 300 m. Sten (19.43) ser sterk ut og rykker fra Blafre rett etter kamera. Sprint (22.48) setter inn noe han trodde var et rykk (men som ser mer ut som krampe) forbi Sportsidioten Arnold, men klarer ikke Katta som er nummeret for sterk (faktisk på tidelet like sterk som i fjor!). Etter dette kommer gutta på løpende bånd. Brumun (23.25) perser og har løpt klokt, Juster (23.27) kommer seg til toppen i rygg på Brumun, Ariet like bak (23.53), IS (24.56), Matti (25.16), Gurken (25.31), Bygutten (27.14), Fru Finnmark (27.22), Meren sporting (28.15), Mafiasjefen (28.26). Rode ( i bildet) gjør et gledelig og brutalt hardt comeback! kjemper seg inn under 30 minutter.

På toppen ventet Pungen med saft og vafler (uten usmak), premiene og utsikten. Mange flotte tilbakemeldinger og skryt av arrangementet og 1 klage. Vi var ferdig ryddet klokka 14 på Egge skole!

I morra begynner hverdagen igjen - Tronbergfjella venter...

Ingen kommentarer: