torsdag, september 18

Eggekollen Opp ble en suksess - nye mål skal nås

Liers første motbakkeløp ble en suksess. - Det hadde jeg aldri trodd, derfor dro jeg til Island i helga, sier prosjektleder for og mannen bak Eggekollen Opp, gardsguttas egen Juster. Neste år får han smake medaljens bakside. Han tapte nemlig veddemålet med mafian om at vi kunnne klare over 100 deltakere og må derfor løpe neste års Eggekollen Opp i mafians klubbdrakt (bildet) fra 70 tallet. Redaksjonen snakket med Juster i bua til mafian etter onsdagens hardøkt i stankebakken. Hvorfor ble Eggekollen Opp en så gedigen suksess, tror du Juster? - Det skyldes mange faktorer, men org. komiteen bestod av folk som utfylte hverandre. Ingen av oss hadde klart det alene. Mafian med sine kontakter var én nødvendig brikke. De har folk i kommune, idrettslag og næringsliv på lønningslista. Hulken med sine kontakter og gavepremie-utpressings-teknikker var en annen viktig brikke. Hvem tørr å si nei når selveste Hulken står på døra? I tillegg hadde vi et glødende engasjement hvor motivasjonen var å få til noe morsomt i bygda. Det klarte vi og det skal vi klare også neste år, sier en sliten, men fornøyd og stolt Juster. (dersom du fikk sansen for motbakkeløp kan du være med i Landfallhytta Opp, les her)
Kveldens økt ble tung. Det har blitt lite trening og mye Eggekollen Opp de siste ukene. Juster måtte derfor se de fleste foran seg i stankebakken på onsdag. For de som tror at gårdsgutta har ligget på latsiden siden sist så tar de skammelig feil. Det trenes som aldri før og mandag var det som vanlig drag i fjella. Det er synd å si det sportsidioter, men det er her et skikkelig grunnlag legges, ikke i akebakken deres (vi planlegger dog å avlegge den et besøk en tirsdags kveld). Sammenligner vi med i fjor er mye det samme, men noe har endret seg. Vi ser en tydlig motivert Sprint(varsku). Staff frekventerer fjella og vi er spent på hva trebarnsfaren kan bidra med til vinteren. Sten er i enda bedre form enn i fjor og Hulken kjenner pusten i nakken fra mannen vi håper ikke bare vil prioritere skialpinisme til vinteren. Rapid dermot ser vi mindre til. Han sier han jobber lange dager i drivhuset, men vi tror det er "bråsterk'en" som får kjørt seg. Et annet merkbart fenomen som kanskje tyder på at motivasjonen er enda bedre enn i fjor er at kjempingen om plassene på vei opp fjella fortsetter på vei ned til et nytt drag(!).

I stankebakken onsdag så vi en Hulken som vi tror tok det litt med ro, da det var en av mafians flaggskip som ledet an. At han tok det med ro er greit. Han har ikke så mye å bevise etter helgens prestasjon. Jens Arne er i likhet med mange andre imponert. "Han burde selge sauene å satse langrenn", sier han. - Jens Arne burde kjøpe seg sauer, sier Hulken. At han er i brukbar form er åpenbart, men han viser en evne til å ta seg ut som får Bjørn Dæhlie til å se ut som Martin Andresen etter en landskamp i fotball. Sjokkerte tilskuere på toppen av Eggekollen kunne høre pusten til Hulken allerede nede på veien (1,5 km unna). Han må ha vært svært nære ved å bli grønn da han passerte målstreken som nr 3 og ble omfavnet av Røde Kors som trodde mannen skulle ta kvelden. - Jeg husker jeg var side om side med Jens Arne inn på stien. Så ble det svart, sier Hulken som ikke husker sist han var så sliten. Det må kanskje være den gangen jeg brøt et skirenn (red: Hulkens andre Birkebeinerrenn, etter et par km på vei opp mot Skramstad var han mutters aleine og kunne såvidt skimte Erling Jevne bak seg)

Eggekollen Opp 2008 er historie. Vi nærmer oss oktober og viktig grunnlag legges for skisesongen. Hauern er så klart viktigst. Alle vet hva nr to er. I år har vi Brumun, en friskmeldt og motivert Sprint, en Sten med form ut av ville granskauen, Staff... I fjor vant Hulken, Brumun ble fem, Sten er nå på nivå med Hulk, Staff kommer, Sprint kommer. Bønda kommer.

Ingen kommentarer: