tirsdag, juni 26

 N3 er et etterlengtet initiativ i Buskerud – med perfekt beliggenhet og toppers fasiliteter – hvorfor renner det ikke på med deltagere?
 

Ice er så langt eneste gårdsgutt som stiller til start i det 70 km lange N3 rittet som går av stabelen til helga (30.6). Rittet, og for så vidt hele N3 konseptet, har likevel vært et tilbakevendende diskusjonstema på felletreninga; hvorfor renner det ikke på med deltagere og hvorfor stiller det ikke flere Gårdsgutter? GG redaksjonen omfavnet initiativet første gang vihørte nyheten om at Norefjellrennet skulle få sin renesanse. Norefjell er et perfekt utgangpunkt både for skirenn, sykkel og løp. Hotellet har strålende beliggenhet og har alt som skal til for en real debrief i timene etter målgang. Nettsida er proff, de er på face og får idrettsstjernene til å stille. Likevel frister ikke verken rittet eller rennet flere Gårdsgutter til start, og for så vidt ikke de store massene heller, hvorfor er det slik?

Rennet først; her er vi relativt enige og sikre på hva som går feil: Det er alt for hardt og langt på feil tidspunkt! 2 uker etter Birken er de fleste møkkalei og tomme av hele langrennsstyret. Alle penga er brukt opp på Cera og Gallium og klisteret ligger fortsatt på skiene. Det kunne kanskje fristet med et morsomt lite påskerenn, ikke alt for hardt og toppen 3-4 mil i sola. Men det frister definitivt ikke med nesten 6 mil i blytung løype! Det finnes 2 andre løypealternativer, men alle veit at man ikke stiller opp på ”mellom” eller ”kort” løype, da lar man heller det hele være og tar med kvikk lunsjen på rolig fjelltur.

Så til syklinga; Gutta er enige om at dette er en kul løype, kred for masse terreng og fine stipartier, men no så jæ.. hardt da! Litt lite Rocky av gutta å bukke under for en hard løype.., men det er den rådende stemninga i troppen at motivasjonen for 7 mil og 1900 høydemeter rett og slett ikke er tilstrekkelig fortida. 5 mil hadde vært passe, men igjen.. man stiller ikke opp på fegisløypa (selv om vi ser at det er her vi hører hjemme)! Den ellers bråkjekke Sten kunne livlig skildre hvordan han var nær på å bryte ut i strigråt under fjorårets ritt, mens han tenkte på livet, familien og mat på vei forbi Sandumseter. Dette er et hardt ritt for tøffe kvinner og menn!

Vi er litt delt når det gjelder N3 – på den ene siden er det kult at det finnes et slikt ritt, som en motsats til kjedelige grusritt som slettes ikke har noe med terrengsykling å gjøre. Det krever teknikk og brukbar form, og er noe som kan være motiverende hvis man har trent bra osv. Men det har jo ikke vi! Og ikke massene heller! Men er det egentlig noe mål at massene skal stille? Vi tror likevel terskelen for å stille hadde vært lavere dersom N3 hadde gjort som Montebello og Vestmarkrittet og hatt en lang løype for elite, og 4-5 mil for resten. Det funker ikke å ha valg mellom flere løyper, ingen stiller opp i ”mellom” med mindre det er standard for klassen.

Når det gjelder N3 marsjen har vi ikke noe annet å si enn at denne kan anbefales! Men så har denne også hatt gode deltagerantall…
Ingen kommentarer: