søndag, mars 21

Fytti"katta" sa bra det gikk selv uten spydspisser!





(Øverst f.v. Sprint, Brumun, Juster, Matti og E73. Nede f.v. Mafiasjefen, Ice, Tumle og Ariet. Staff er avbildet lenger ned)
Vær, føre og ski

Knallharde spor, speilblank blåis og partier med kram nysnø (?!) var fasiten verken yr eller VMJarl klarte å forutsi. Frustrasjonen og desperasjonen etter mangelen på holdepunkter var stor på veien oppover da yr meldte + grader og regn , mens VMJarl meldte - grader og opphold. Matti og Sprint var allikevel overaskende rolige hele fredag, de hadde smørt ferdig før avreise. Rode (vår mann) tok seg av preppinga med pulver og rill, deretter fulgte gutta Rodes smøreformaninger slavisk. Og Rode fikk rett! Vi takker og bukker. Vår analyse (for de som måtte være opptatt av hva vi mener), er at; ja det var rekordføre, men mye vanskeligere å smøre enn i 2008, ergo var det ikke tidenes for de fleste. Matti, Ariet og Sprint hadde smørt med det samma og hadde gode ski til tross for at det av og til lugga så det var vanskelig å ikke gå på tryne, og av og til var stakeglatt. Zeroski var ikke å annbefale.

Våre menn (og ei kjerring)

Våre 9 karer kom seg alle over fjellet. Vi savnet spydspissene Sten og Hulken og først i mål kom isteden Sprint på 2.51. Sprints opplegg med selvhypnose, overfart og overtyngde viste seg å være dynamitt. Sprints prestasjoner tidligere i år har vel ikke akkurat skapt forventninger av det store slaget. Men Sprint hadde godt feste fra start og hadde dagen. Ble staket fra av en syklist på slutten! Men Blafre hadde dårlig feste og ingen av gutta ville ha byttet ski med hverandre; en fair duell altså. Brumun valgte å prioritere selvfølelse fremfor lagånd da han kasserte den grønne dressen til fordel for en (visuelt sett) slankere rød swix dress (Vi må innrømme det; til tross for fett design er den grønne dressen en "tjukkasdress"). Brumun lot teknikk og gammal styrke jobbe til sin fordel over fjellet og gikk inn til sterke 2.55. Staff har valgt å hvile seg i form i år, noe som ikke ser ut til å ha fungert optimalt. Kom allikevel inn på 3.01, og holdt med det Juster bak seg med en krampetrekning. Juster var i det positive lune denne dagen, 3.02. Matti var litt mellomfornøyd på vei hjem, tiltross for ei god tid på 3.09. Matti startet alene, uten konkurrenter i pulje 2 og fikk ikke det Rocky kicket en Juster- eller Løftebrødrygg ville ha gitt. E73 var kanskje den av gutta som hadde det tyngst. E73 kjempet allikevel hardt med den gamle (splittete) gårdsgutten Bigmo og hang seg på også i smørepausene! Mafiasjefen gikk på Zeroski.. Visstnok både + og - ved dette skivalget. Ice var også passe fornøyd, men sleit med noe glatte ski, 4.03. Tumle sistemann inn, men allikevel på vei til å bli en skikkelig skiløper. 4.10. Hadde supre ski, men manglet rill, noe han aldri skal mangle igjen. En av de få som dro rett på byen etter bussturen. Rocky.

Vi savnet også Bygutten som satt hjemme å fulgte det hele fra porselenet. Dette skulle jo bli hans år. Gårdskjerringa Ariet gikk så det luktet svidd fra pulje 3. Kom inn på 3.14 og var blant de 10 beste damene totalt. Hadde det ikke vært for den teite ordningen hvor worldlopp deltagere, som startet 3 puljer foran, kom inn i klassene hadde hun hatt en klasseseier. Gratulerer.

Staff gikk Katta ut av eliteklassen!

"Jeg gjorde bare som jeg fikk beskjed om" Sier Staff i intervju og hevder han selv kun var en brikke i et spill av større dimensjoner.

Bilde og tekst fra kondis.no:

169 er Erlend Haugstad fra Otra IL 3:00:46, mens Mens Kennet Gavoll-Hansen, Oslo Sportslager var sekundet bakVår amtatømessige frustrasjon!

Hvorfor skal elitegutta, altså worldloppdeltagere, både ha egen klasse og komme inn i aldersklassene?! Hvis de skal inn i aldersklasser, bør aldersklassene inn i eliteklassen også. Relativt trist premieutdeling nå halvparten ikke møter opp fordi de er på vei ut på neste økt.. Ivar Tveiten gikk på 2.36 og startet i bakre rekke i elitefeltet, ikke akkurat en fair konkurranse med de som får starte 50 meter foran i egne spor. Hvis dette skal fortsette burde arrangøren i så fall seede de 250 beste med startplass, ellers er snart hele elitefeltet påmeldt i worldloppet.

Ingen kommentarer: